Loopbaan

Carriere
exit

Digitale kloof zorgt voor gefrustreerd personeel en personeelsverloop

‘Nederlandse economie loopt risico als organisaties digitale werknemers blijven belemmeren.’

© CC0 - Unsplash Braden Hopkins
27 juni 2018

‘Nederlandse economie loopt risico als organisaties digitale werknemers blijven belemmeren.’

Nederlandse medewerkers van bedrijven waar technologie achterhaald is, voelen zich minder productief, zijn twee keer sneller gefrustreerd en willen drie keer sneller ontslag nemen. Dat blijkt uit onderzoek van Unisys.

Unisys deed onderzoek naar het belang van het gebruik van (toekomstige) digitale technologie in Nederland en elf andere landen over de hele wereld. Het IT-bedrijf concludeert dat de sleutel om digitale werknemers productief, positief over hun werk en überhaupt op hun plek te houden, is om hen te voorzien van de nieuwst mogelijke technologie.  

De belangrijkste Nederlandse resultaten:

  • 38 procent van de digitale werknemers bij ‘technologisch achterlopende’ organisaties is gefrustreerd over hun werkgever, tegen slechts 11 procent van de werknemers bij ‘technologisch vooroplopende’ organisaties.
  • Werknemers bij achtergebleven bedrijven zullen 250% sneller ergens anders gaan werken dan werknemers bij technologische koplopers.
  • Apparaten zijn het grootste pijnpunt: 36 procent van de werknemers bij achtergebleven bedrijven stelt te worden belemmerd in de productiviteit door achtergebleven apparaten.

Een been buiten de deur

Door productiviteitsverlies vanwege verouderde technologie raakt meer dan een derde gefrustreerd en staan veel mensen al met één been buiten de deur, zegt Davy van Iersel, Commercial Sector Services Director EMEA bij Unisys. “Het onderzoek laat zien dat een groot aantal bedrijven achterloopt, wat ervoor zorgt dat ze problemen hebben om talent vast te houden, wat weer ten koste gaat van de algehele efficiëntie en productiviteit. Werknemers willen hun werk overal en eenvoudig kunnen doen, zonder daar vooraf heel veel moeite voor te hoeven doen. Het is cruciaal dat apparaten worden voorzien van de juiste toepassingen en tools voor productiviteit.”

BYOD-risico

De Bring Your Own Device-beweging brengt de nodige beveiligingsrisico’s met zich mee. Het onderzoek laat zien dat 61 procent van de digitale werknemers in Nederland apps en software heeft gedownload die niet door de IT-afdeling van hun bedrijf werd ondersteund. Volgens de ondervraagden doen ze dit omdat die apps beter zijn dan wat het bedrijf aanbiedt, of omdat het bedrijf geen alternatief bood. Ook zorgwekkend is dat 65 procent aangeeft al eens workarounds te hebben ingezet – en zo beveiligingsprotocols omzeilde – om productiever te kunnen zijn.

Henk van der Heijden, Business Development Director bij Unisys, vindt het ‘een grimmig beeld’ dat mensen bij bedrijven die achterlopen 250 procent sneller zouden vertrekken om ergens anders te gaan werken. Dus je moet volgens hem ook niet alles dichttimmeren als personeel op hun eigen appraten wil werken. “De kunst is om een ingebouwde benadering van beveiliging te bieden, door gebruik te maken van technologieën als microsegmentatie en versleuteling. Door middel van authenticatie op basis van identiteit kunnen gebruikers beschermd worden op meerdere devices, diensten en netwerken. Of dat nou op een vliegveld is of op een laptop thuis, het gaat niet ten koste van de bescherming van gegevens.”

AI niet op het netvlies

Uit het onderzoek blijkt verder dat slechts een kwart van de respondenten kunstmatige intelligentie (AI) beschouwt als nieuwe technologie met het meeste potentieel om hun werkplek in de komende vijf jaar te veranderen. Dat is significant lager dan het wereldwijde gemiddelde van 36 procent. Slechts 21 procent van de ondervraagde Nederlandse werknemers zegt AI goed te begrijpen.

Bedreiging of versterking?

Vergeleken met werknemers uit andere landen lijken Nederlanders achter te lopen als het gaat om opkomende technologie. Zij lijken volgens de onderzoekers niet goed te beseffen wat de impact van nieuwe technologie wordt op het werk. Uit het onderzoek blijkt dat 40 procent van de werknemers bij vooroplopende organisaties denkt dat technologie en automatisering hun baan in vijf jaar overbodig zal maken.

“De angst voor het onbekende is groot. Echter zullen de organisaties die hun technologische en zakelijke processen goed moderniseren in een goede positie zijn om te leiden. Gekoppeld met de juiste training, automatisering en onderzoekstools bevrijdt dat werknemers van repetitief en vervelend werk, zodat ze betere resultaten kunnen boeken. Wij denken dat AI hun werknemers zal versterken, niet vervangen”, reageert Van Iersel.”

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
1
Reacties
Atilla Vigh 27 juni 2018 19:38

Volgens mij adresseert het artikel twee groepen medewerkers: de digitaal vaardigen die ook in staat zijn autonoom toegevoegde waarde aan een organisatieproces toe te voegen en de minder of niet digitaal vaardigen die vaak dan ook niet in staat is hun eigen werk te organiseren. Ik kan mij voorstellen dat de eerste groep het zoekt in innovatieve en/of creatieve omgevingen en sneller zou willen verkassen. De laatste groep heeft in mijn optiek een groot probleem. Ik lees nu al jaren dat vervangingsarbeid wel op te vangen is door een training of cursus. We praten hier niet over horizontaal doorstromen op hetzelfde niveau, maar men mag van MBO naar HBO of misschien nog verder. Dat is gewoon voor veel mensen te hoog gegrepen. Medewerkers zijn geen productiemiddelen die je compleet kunt kneden als een machine. Ik voorzie juist wel problemen met die laatste groep. En die heeft een significante omvang.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.