Innovatie & Strategie

Datamanagement
metrostation

Digitaal OV-platform in de maak door NS, GVB, HTM en RET

Toezichthouder ACM akkoord met digitaal vervoersplatform van NS, GVB, HTM en RET.

© CC BY 2.0 - Flickr.com Transformer18
9 juli 2020

Toezichthouder ACM akkoord met digitaal vervoersplatform van NS, GVB, HTM en RET.

De Nederlandse Spoorwegen mogen samen met openbaar vervoerbedrijven GVB uit Amsterdam, HTM uit Den Haag en RET uit Rotterdam een digitaal vervoersplatform oprichten, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De vier partijen willen een gezamenlijk platform opzetten dat uiteenlopende aanbieders van vervoer technisch met elkaar verbindt.

Via het platform kunnen reizigers hun reis van deur tot deur plannen, boeken en betalen. Daarbij kunnen ze gebruik maken van verschillende vervoersopties, zoals de trein, de bus, de metro of de tram, maar ook deelauto’s en deelfietsen.

Open voor anderen, en innovatie

Bij het platform horen wel strikte voorwaarden, stelt toezichthouder ACM. Zo moeten andere aanbieders van mobiliteitsdiensten onder dezelfde voorwaarden op het platform terecht kunnen en moet innovatie gestimuleerd worden. De oprichters moeten er ook voor zorgen dat partijen die hun diensten aanbieden, inclusief de oprichters zelf, geen toegang kunnen hebben tot concurrentiegevoelige informatie.

Zo worden mogelijke concurrentieproblemen die zouden kunnen ontstaan weggenomen en blijft het speelveld gelijk, aldus de toezichthouder.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
1
Reacties
Erwin1 10 juli 2020 12:23

Hehe, na 18 jaar OV Chipkaart eindelijk eens iets dat echt waarde toevoegt aan dit onding

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.