Management

Branche
Michael Dell

Dell zet VMware weer op eigen benen

Dell houdt wel vinger in de pap bij het zelfstandige bedrijf.

Michael Dell, CEO van Dell Technologies © Dell
15 april 2021

Dell houdt wel vinger in de pap bij het zelfstandige bedrijf.

Dell heeft aangekondigd zijn aandeel van 81% in VMware van de hand te doen. Maar Dell laat het bedrijf niet los. Michael Dell wordt voorzitter van het VMware-bestuur.

Het verzelfstandigen van VMware is bedoeld om beide bedrijven - Dell Technologies en VMware - meer ruimte te geven voor strategische keuzes, stelt Dell in een verklaring. Naar verwachting levert de verkoop van het belang Dell tussen de 9,3 en 9,7 miljard dollar op. Dat geld wordt ingezet voor het aflossen van de schulden van Dell.

Michael Dell blijft CEO van Dell Technologies en Zane Rowe is interim-CEO bij VMware. Er is een zoektocht gaande naar een nieuwe, permanente CEO voor VMware.

Zo komt VMware na 16 jaar weer op eigen benen te staan. Het bedrijf werd in 2004 opgericht maar al na 6 jaar ingelijfd door EMC, waar het virtualisatiebedrijf een positie als zelfstandige dochteronderneming behield. In 2016 werd EMC overgenomen door Dell.

In de nieuwe situatie die naar verwachting eind dit jaar wordt geformaliseerd, blijven beide bedrijven nauw samenwerken.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.