Overslaan en naar de inhoud gaan

Dell weer terug op de beurs

Beleggers kunnen weer inschrijven op aandelen Dell Technologies. Het bedrijf verwacht bijna 22 miljard dollar op te halen met een beursgang.
Michael Dell
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Dell heeft de benodigde formulieren ingeleverd bij de beurstoezichthouders. Michael Dell en investeerder Silver Lake blijven aan het roer bij het bedrijf.

Michael Dell haalde samen met Silver Lake het bedrijf in 2013 van de beurs door de aandeelhouders voor een bedrag van 25 miljard dollar uit te kopen. Sindsdien heeft het bedrijf zich succesvol ontwikkeld zowel op de zakelijke als op de consumentenmarkt.

In 2015 nam Dell Technologies EMC over voor een bedrag van 67 miljard dollar, waardoor het zich fors in de schulden moest steken. Door de beursgang kan Dell een deel van de schulden versneld aflossen. Bovendien moet Dell nu ook al elk kwartaal zijn cijfers publiceren vanwege het meerderheidsaandeel dat het bedrijf heeft in VMware, dat wel aan de beurs is genoteerd. Dell verwierf het belang in VMware met de overname van EMC.

VMware speelt belangrijke rol

Dell en Silver Lake zetten voor de beursgang bestaande zogeheten Class V tracking shares om in gewone Class C shares die worden aangemeld bij de New York Stock Exchange. Eerder was er nog sprake van dat VMware moederbedrijf Dell zou overnemen. Die transactie bleek uiteindelijk niet gunstig, maar nu speelt VMware wel weer een belangrijke rol door eenmalig 11 miljard dollar pro rata aan de aandeelhouders uit te keren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in