Overslaan en naar de inhoud gaan

Dell telt 67 miljard dollar neer voor EMC

De prijs die Dell per aandeel betaalt (33,15 dollar) is 28 procent hoger dan de slotkoers van EMC op 7 oktober, de laatste handelsdag voordat geruchten over het megabod de kop opstaken.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Dell, de nummer twee op de mondiale servermarkt, was al langer geïnteresseerd in de wereldmarktleider in dataopslag. De combinatie kan de strijd aangaan met onder meer Hewlett-Packard, terwijl EMC gevrijwaard wordt van activistische aandeelhouders die aandrongen op een snellere groei bij het bedrijf door softwareproducent VMware af te splitsen. Persbureau Bloomberg becijferde dat EMC vorig jaar een marktaandeel van 21 procent had, ongeveer het dubbele van Dell.

VMWare blijft op de beurs

Dell, dat twee jaar geleden van de beurs werd gehaald voor 25 miljard dollar, wil de notering van VMware handhaven. Het softwarebedrijf geldt als groeibriljant van EMC, dat zijn eigen beursnotering na 29 jaar ziet verdwijnen.

De transactie komt op het moment dat meer bedrijven juist kiezen voor een opsplitsing om zich beter te kunnen richten op een bepaalde activiteit. Hewlett-Packard wordt bijvoorbeeld volgende maand in tweeën gedeeld en eBay werd eerder dit jaar opgesplitst. Dell en EMC doen al jaren zaken met elkaar, maar vanwege de omvang van de combinatie vrezen marktkenners dat de besluitvormingsprocessen stroperiger worden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in