Innovatie & Strategie

Infrastructuur
IoT

Dell ook in IoT achter HPE aan

Veel hardware wordt via OEM-constructies geleverd

© Pixabay
13 september 2017

Veel hardware wordt via OEM-constructies geleverd

Voor Dell, het moederbedrijf van VMware, wordt het IoT een belangrijk afzetgebied. De onderneming richt zich met name op ‘the edge’, de randen van het IoT waar sensordata worden verzameld, bewerkt en doorgestuurd naar centrale systemen.

Daarmee schaart Dell zich naast HPE, dat zich eerder profileerde met slogans als ‘intelligence on the edge’. Het draait daarbij om zeer kleine systemen, zowel fysiek als qua verwerkingskracht. Vaak worden die systemen via een OEM-overeenkomst door bedrijven als Honeywell, Asea Brown Boveri (ABB), Siemens en AEG geleverd. In dit segment gaat inmiddels 8 miljard dollar op jaarbasis om en de verwachting is dat dit bedrag explosief zal groeien. 

Dat HPE en Dell ook op dit segment de degens kruisen, ligt voor de hand. Er is de twee overgebleven grote hardwareleveranciers alles aan gelegen zich op elk mogelijk segment als toonaangevende leverancier te profileren. Daarbij focust HPE primair op ‘Intelligente systemen’ voor het selecteren en opschonen van data. Dell richt zich vooralsnog vooral op het leveren van verwerkingssnelheid.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.