Beheer

Dell

Dell komt met eigen netwerk-OS voor rekencentra

21 januari 2016
Dell zegt nog dit kwartaal met een nieuw en open netwerk-OS te komen. Het Operating System 10 gedoopte product is bedoeld voor gebruik in grote rekencentra, die in toenemende mate overstappen op software defined instructure.

Doel van OS10 is af te komen van de merkgebonden beperkingen in de interoperabiliteit van hardware en beheersoftware in de rekencentra. Op zich zetten leveranciers als Hewlett Packard Enterprise, Cisco en Juniper ook al stappen in die richting, maar Dell ziet hierin nu kennelijk een kans om zelf ook op softwareniveau in meer rekencentra een grotere rol te kunnen gaan spelen.

Linux

Dell heeft Linux als vertrekpunt gekozen voor de ontwikkeling van OS10. Op de standaard Linux-kernel komt naast het gebruikelijke repertoire aan native Linux-apps een reeks van eigen OS10-apps die de software defined storage en network function virtualisation (NFV) ondersteunen. Het gaat dan onder meer om app voor Common Management Services, L2/L3-protocollen en Policy Control.

Verder krijgen ook derden de mogelijkheid om met apps in te haken op de OS10-omgeving. Toegang tot de hardware wordt verkregen via de Switch Abstraction Interface (SAI) van het Open Compute Project (OCP).

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.