Loopbaan

Carriere
defensie

Defensie gaat voor honderden miljoenen aan IT´ers inhuren

Overeenkomst met zeven organisaties voor 4 jaar.

© Shutterstock Godorenkoff
22 november 2022

Overeenkomst met zeven organisaties voor 4 jaar.

Het ministerie van Defensie gaat vanaf 2023 voor zo´n 400 miljoen aan IT-professionals inhuren. Dat maakt HeadFirst bekend, één van de zeven organisaties die IT’ers aan Defensie zal detacheren.

Nederlands Centrum voor Interim-Management (NCIM), Experis Professionals, Hero Interim Professionals, SynProfs, ItaQ en Need Staffing IT zijn de andere organisaties bij wie Defensie IT’ers gaat inhuren.

De overeenkomst gaat in per 1 maart 2023 en duurt in totaal maximaal 4 jaar, zo meldt Headfirst bij Emerce. Het ministerie van Defensie heeft een veelheid aan opdrachten die de komende jaren moeten worden uitgevoerd, maar kampt met een tekort aan mensen. Met name aan IT-experts is grote behoefte. Er moet onder meer gewerkt worden met innovatieve technologie, maar ook legacy-omgevingen moeten in de lucht blijven.

Zekerheid

Het Inkoop Uitvoering Centrum van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (IUC-EZK) heeft de aanbesteding namens Defensie uitgevoerd.

Defensie liet in september aan AG Connect over de tekorten aan IT’ers weten dat het ten alle tijden zekerheid kan bieden voor de strategisch meest relevante projecten. “De IT-capaciteit is hierbij een van de beperkende issues”, aldus een woordvoerder.

Defensie gaf ook aan financiële gevolgen te ondervinden, doordat de inzet van IT-personeel duurder wordt. “Maar een groter probleem is de schaarste van personeel, waardoor projecten vertragen of uitlopen, hetgeen dan ook weer extra kosten met zich kan meebrengen.”

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.