Beheer

Windows
Windows 98

De echte reden dat Windows 10 niet Windows 9 heet

2 oktober 2014
De volgende Windows-versie is zo'n grote stap voorwaarts, dat we dat willen onderstrepen door meteen 2 versienummers omhoog te gaan. Dat is de officiële verklaring. Maar het lijkt eerder dat een stukje code van 16 jaar oud de reden is dat Windows geen versie 9 kreeg.

Dat suggereert althans een bijdrage aan de discussie over het overslaan van Windows 9 op Reddit. Volgens een persoon die zich tooit met de naam cranbourne en zegt te spreken als 'Microsoft dev', zou de naam Windows 9 problemen opleveren met software van derden.

De reden? Veel software bevat nog een stukje oude code met de volgende vorm:

if(version.StartsWith("Windows 9"))

{ /* 95 and 98 */ } else { 

Die code moest ervoor zorgen dat software zowel op Windows 95 als op Windows 98 kon draaien. Volgens cranbourne leeft dat stukje code voort in tal van toepassingen die ontworpen zijn om te kunnen werken op alle Windows-versies sinds Windows 95. De volgende versie aanduiden als Windows 9 zou daarom tot de nodige problemen leiden met software waarin deze code nog voorkomt.

Microsoft houdt het tegenover Amerikaanse media desgevraagd bij de verklaring dat Windows 10 zo'n sprong voorwaarts is dat 9 daar inhoudelijk geen recht aan zou doen. De verklaring van cranbourne klinkt echter wel wat plausibeler.

Lees meer over
3
Reacties
Jan Klaasen 21 januari 2019 11:21

Je zal vast Minecraft goed kunnen, maar je kan blijkbaar niet goed Nederlands!

Leon 06 oktober 2017 14:49

Ik houw fan minecraft! Ik khan het good en het is goed!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.