Overslaan en naar de inhoud gaan

Datalek bij Eneco: toegang tot 1.700 accounts

Cybercriminelen hebben toegang gehad tot 1.700 accounts van klanten van energieleverancier Eneco. Die toegang is verkregen met data die tijdens eerdere diefstallen bij andere websites zijn buitgemaakt. Eneco heeft het datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
Datalek
© Shutterstock
Shutterstock

De energieleverancier meldt het datalek op de website. Cybercriminelen hebben met eerder buitgemaakte adressen en wachtwoorden toegang gekregen tot ongeveer 1.700 particuliere en klein zakelijke Mijn Eneco-accounts, de online omgeving voor Eneco-klanten, schrijft Eneco.

"Hierbij zijn er persoonsgegevens van klanten ingezien en mogelijk gewijzigd door derden." Volgens Eneco zijn de klanten wie het betreft ingelicht. Ook andere klanten worden ingelicht over het belang van een goed en veilig wachtwoord, schrijft Eneco.

Afgesloten

Toen het datalek werd ontdekt is de toegang tot de MijnEneco-omgeving tijdelijk afgesloten zodat er onderzoek kon worden gedaan. Volgens de energieleverancier is zo voorkomen dat derden opnieuw toegang konden krijgen tot de accounts. "Inmiddels is Mijn Eneco weer toegankelijk voor alle klanten. Er zijn onafhankelijke experts ingeschakeld om mee te kijken in de verdere afhandeling."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in