Beheer

Apps
Edge

Crashes van Edge-browser met Google-zoeken lijken opgelost

Google hielp Microsoft bij oplossen bug.

Chromium Edge © Microsoft
7 augustus 2020

Google hielp Microsoft bij oplossen bug.

Gebruikers van de nieuwe Chromium-Edge-browser van Microsoft die de Google search als standaard zoekmachine hebben ingesteld, zien hun browser af en toe crashen wanneer zij zoekwoorden intikken. Het probleem leek begin deze week opgelost via een samenwerking tussen Microsoft en Google, maar Microsoft had nog een nieuwe fix nodig om de problemen definitief uit de wereld te helpen.

Microsoft geeft een uitleg van de gang van zaken op het MSFTMissy-forum op Reddit. Het probleem doet zich voor wanneer gebruikers van de Chromium Edge de standaard zoekmachine Bing - door Microsoft ingesteld - vervangen door de zoekmachine van Google. Wanneer er vervolgens zoektermen worden ingevuld, zit er een teken in de JavaScript Object Notation (JSON) van de automatisch getoonde zoeksuggesties, die aanleiding geeft tot de crash van de browser.

Dat het probleem naar boven kwam, had te maken met een aanpassing die Google had gedaan aan de eigen code van de zoekmachien. Google draaide daarop de wijziging tijdelijk terug om Microsoft de gelegenheid te geven het probleem aan diens kant op te lossen. Na het uitbrengen van een nieuwe versie van Chromium Edge bleken er toch nog gebruikers die problemen hadden, hoewel niet zo vaak meer. Dat bleek een probleem met een cache. Daarop is in het begin van deze week weer een nieuwe versie van Chromium Edge uitgebracht.

Wie dus nog problemen ervaart, kan het beste checken of de Chromium-Edge-versie 84.0.522.52 is geïnstalleerd en als dat niet zo is een update uitvoeren. Overigens heeft Microsoft er voor gekozen de fix het uitbrengen van de fix in de stabiele versie van de browser voorrang te geven. Dat heeft tot gevolg dat de versie in de kanalen van de testprogramma's de fix nog niet allemaal hebben gekregen.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.