Development

Apps

Cortana voor Android nu al gelekt

20 juli 2015
Nog voor de officiële introductie is er al een versie van Cortana voor Android opgedoken.

Microsoft had in mei aangekondigd dat er ook iOS- en Android-versies komen van de digitale assistent Cortana, die nu op Windows Phone te vinden is en in de bèta-versies van Windows 10.

De Finse site SuomiMobiili ontdekte vorige week dat er al een versie van Cortana voor Android staat op APKMirror, een site met niet door Google gecontroleerde Android-apps. Het lek komt vermoedelijk van een van de geselecteerde bèta-testers in de VS en China die de app mochten uitproberen voor dat er een publieke bèta wordt vrijgegeven, stelt Microsoft tegenover Venturebeat. Die publieke bèta komt over enkele weken.

Cortana werkt toch ook op tablet

Venturebeat heeft de gelekte versie uitgetest op zowel een smartphone als en tablet en beiden werkten. De functies en ervaring zijn heel vergelijkbaar met die op Windows Phone en Windows 10. Microsoft heeft tot nog toe altijd gesproken over Cortana voor 'Android Phones en iPhones' in plaats van over Android en iOS-apparatuur, wat de suggestie wekte dat Cortana alleen voor de smartphone geschikt zou zijn. Dat lijkt dus niet het geval, in ieder geval voor Android.

Voor het gebruik van Cortana op Android is een Android-versie 4.4 of hoger nodig en een Microsoft-account.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.