Beheer

Cortana

Cortana blieft voortaan alleen nog Edge en Bing

© Microsoft
29 april 2016
Wie in Windows 10 persoonlijke assistentie wil bij zijn zoekopdrachten, moet vanaf nu verplicht gebruik maken van Microsofts browser Edge en zoekmachine Bing.

Microsoft heeft namelijk de mogelijkheid om zijn slimme assistent Cortana met andere browsers en zoekmachines te gebruiken afgesloten. Chrome, Firefox, Google en andere alternatieven werken nog wel gewoon onder Windows 10. Maar wie Cortana 'aanspreekt', komt automatisch en zonder dat daar iets aan te doen is in Edge en Bing terecht.

Die gedwongen winkelnering zal velen tegen het zere been zijn. De eerste commentaren op deze stap in Amerikaanse media zijn ook behoorlijk kritisch.

Microsoft verdedigt de eenkennigheid van Cortana met het argument dat het zijn persoonlijke assistent niet verder kan verbeteren, als het rekening moet houden met de eigenaardigheden van andere browsers en zoekmachines. Op het Windows Experience blog noemt Ryan Gavin als voorbeeld van die toekomstige diensten onder andere het automatisch kopen van kaartjes voor een popconcert. Dergelijke diensten zijn niet op betrouwbare en voorspelbare wijze te realiseren wanneer persoonlijke assistent, zoekmachine en browser niet op geïntegreerde wijze ontwikkeld zijn, stelt Gavin.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.