Innovatie & Strategie

Branche
Samsung Galaxy Z Flip

Coronavirus dwingt Samsung tot fabriekssluiting

Zuid-Koreaanse productiefaciliteit voor smartphones tijdelijk gesloten.

© Samsung
23 februari 2020

Zuid-Koreaanse productiefaciliteit voor smartphones tijdelijk gesloten.

Samsung Electronics heeft een fabriek in de Zuid-Koreaanse stad Gumi tijdelijk gesloten. Daar bleek een medewerker besmet te zijn met het nieuwe coronavirus.

Volgens planning moet de fabriek in Gumi maandag weer opengaan. De werkzaamheden in de fabriek zijn sinds zaterdag enkele dagen opgeschort. Dit om te voorkomen dat het virus zich verder kan verspreiden, zo meldt de elektronicagigant.

De plek waar de besmette medewerker werkt, blijft een dag langer dicht. Samsung heeft collega's van de geïnfecteerde werknemer geïnstrueerd dat zij zichzelf in quarantaine moeten plaatsen, meldt Engadget. Daarbij heeft de werkgever ook medegedeeld dat de werknemers door het bedrijf getest zullen worden.

Vouwbare smartphones

Gumi ligt niet ver van Daegu, de op drie na grootste stad van Zuid-Korea waar de kern is van huidige uitbraak van het nieuwe coronavirus in dat Aziatische land. Samsung maakt smartphones in het complex, veelal high-end modellen die bestemd zijn voor de thuismarkt. Onder de daar geproduceerde modellen bevinden zich echter ook internationale paradepaardjes als de opvouware smartphones Galaxy Z Flip en Galaxy Fold. De tijdelijke sluiting kan gevolgen hebben voor de productie van deze modellen.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.