Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronavirus dwingt Samsung tot fabriekssluiting

Samsung Electronics heeft een fabriek in de Zuid-Koreaanse stad Gumi tijdelijk gesloten. Daar bleek een medewerker besmet te zijn met het nieuwe coronavirus.
Samsung opvouwbare smartphone
© Samsung
Samsung

Volgens planning moet de fabriek in Gumi maandag weer opengaan. De werkzaamheden in de fabriek zijn sinds zaterdag enkele dagen opgeschort. Dit om te voorkomen dat het virus zich verder kan verspreiden, zo meldt de elektronicagigant.

De plek waar de besmette medewerker werkt, blijft een dag langer dicht. Samsung heeft collega's van de geïnfecteerde werknemer geïnstrueerd dat zij zichzelf in quarantaine moeten plaatsen, meldt Engadget. Daarbij heeft de werkgever ook medegedeeld dat de werknemers door het bedrijf getest zullen worden.

Vouwbare smartphones

Gumi ligt niet ver van Daegu, de op drie na grootste stad van Zuid-Korea waar de kern is van huidige uitbraak van het nieuwe coronavirus in dat Aziatische land. Samsung maakt smartphones in het complex, veelal high-end modellen die bestemd zijn voor de thuismarkt. Onder de daar geproduceerde modellen bevinden zich echter ook internationale paradepaardjes als de opvouware smartphones Galaxy Z Flip en Galaxy Fold. De tijdelijke sluiting kan gevolgen hebben voor de productie van deze modellen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in