Loopbaan

Branche
Tim Cook

Cook treedt toe tot miljardairsclub

Apple-CEO Tim Cook passeert de grens van 1 miljard.

© Apple
11 augustus 2020

Apple-CEO Tim Cook passeert de grens van 1 miljard.

De hoogste baas van Apple is officieel een miljardair geworden, zo blijkt uit een analyse van Bloomberg. CEO Tim Cook treedt daarmee toe tot de groep van tech-miljardairs waar Amazon-CEO Jeff Bezos, Microsoft-grondlegger Bill Gates, Facebook-CEO Mark Zuckerberg en diverse andere tech-topmannen al toe behoren. Cook is ondanks de enorme beurswaarde van Apple wel met flinke achterstand 'lid' van deze club.

Terwijl de huidige waarde van iPhone-maker Apple zo rond de 2 biljoen ligt, is de CEO van het bedrijf net de grens van 1 miljard dollar gepasseerd. Het vermogen van Tim Cook is geanalyseerd door Bloomberg, die meldt dat de topman nu nipt een miljardair is. Zijn medemiljardairs in de IT-wereld bezitten aanzienlijk meer miljarden. Zo is Amazon-oprichter en -CEO Jeff Bezos momenteel aanvoerder van Bloombergs Billionaires Index met een persoonlijk vermogen van 186 miljard dollar. Gister bedroeg Bezos' bezit nog 186 miljard dollar.

Tech-toppers

Nummer twee is Bill Gates, mede-oprichter en voormalig CEO van Microsoft, met 121 miljard dollar. Die stand van vandaag is ruim 7 miljard lager dan gister in de dagelijkse rangschikking van miljardairs door Bloomberg. Facebook-oprichter en huidig CEO Mark Zuckerberg bekleedt de derde positie met net geen 100 miljard dollar. Hij is sinds gister 2 miljard dollar minder waard.

In de top tien staan verder nog reguliere zakenmannen zoals de bekende investeerder Warren Buffett maar ook tech-topmannen als Steve Ballmer (ex-CEO van Microsoft) plus Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin. Hekkensluiter van de top tien is Tesla-topman Elon Musk, met een waarde net boven de 67 miljard dollar. De kersverse miljardair Tim Cook haalt het met zijn nipte 1 miljard niet om door te breken in de 500 posities die Bloomberg noemt in zijn miljardairsranglijst. De Apple-CEO heeft verklaard dat hij het grootste deel van zijn vermogen wil schenken aan goede doelen.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.