Innovatie & Strategie

Governance
Tim Cook

Cook: 'Health-toepassingen Apple's grootse bijdrage'

Techreus doet mensheid een deugd met health-toepassingen, vindt Apple-ceo Tim Cook.

Tim Cook © CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped from original iPhonedigital
10 januari 2019

Techreus doet mensheid een deugd met health-toepassingen, vindt Apple-ceo Tim Cook.

Apple zal in de toekomst vooral worden onthouden om de waardevolle toepassingen die het lanceerde op het gebied van gezondheidszorg, denkt Apple-ceo Tim Cook. "Ons bedrijf is altijd gericht geweest op het verrijken van het leven van mensen." 

"De ontwikkelingen die we maken in de gezondheidszorg zijn dingen waar we ons echt goed bij voelen en waar we al meerdere jaren aan werken. Vooral health-toepassingen en welzijn zijn gebieden waarvan je,  als je uitzoomt in de toekomst en terugkijkt, kunt zeggen dat het onze grootste en waardevolste toevoeging aan de mensheid was. Dat komt omdat ons bedrijf altijd gericht is geweest op het verrijken van het leven van mensen."

'Democratiseren' 

"We zijn steeds meer in de gezondheidszorg beland via de iWatch en via de andere dingen die we met ResearchKit en CareKit hebben gecreëerd. Maar ook de mogelijkheid om medische gegevens op de iPhone te zetten, is dit een grote ontwikkeling. We zijn het aan het democratiseren; we halen data weg bij de gangbare instituten en stellen het individu in staat om hun gezondheid zelf te beheren. En we zitten hiermee pas net aan de voorkant van de ontwikkelingen."

De Apple-ceo kondigde en passant ook nog nieuwe 'service-toepassingen' aan, die volgens Cook in de nabije toekomst zullen worden onthuld. Specifieke details gaf de ceo niet, maar er is een reële kans dat de ceo hier ook op toepassingen op het gebied van gezondheidszorg doelde.   

 

Lees meer over
1
Reacties
M. Commandeur 12 januari 2019 22:38

Het klinkt heel nobel van Mr. Cook maar ook hier zal het primair gaan om het geld verdienen.
Op z'n Amerikaans: iedereen aanspreken op z'n individuele belang (cq. hebzucht) en vervolgens geld verdienen aan deze individuen, deze worden immers ingesloten/zitten vast aan de Applc 'oplossing'. Tegelijkertijd zal de medische wereld geld op tafel moeten leggen om hierop aan te sluiten. Aan deze laatste inkomstenbron van Applc betalen we dan allemaal mee!
Applc treedt hiermee in het voetspoor van de farmaceutische industrie waar ook dik geld wordt verdiend (investeringsrendementen van 40 à 50 %/jaar zijn normaal) op onze medische kosten.
Altijd was een goed uitgangspunt dat de infrastructuur in handen is van de gemeenschap (overheid) en de diensten en produkten die daar gebruik van maken in private handen kunnen zijn.
Helaas laat de overheid het hier afweten (= neoliberaal beleid) en zien we hier een voorbeeld waarmee Applc zich meester probeert te maken van zowel infrastructuur (specificaties van overdracht en opslag van de medische dossiers) als diensten (de apps, de 'health- en service-toepassingen').
En Apple staat niet bekend om het delen van specificaties en ondersteunen van standaarden!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.