Beheer

Personal Tech
Samsung S7

Consumentenbond: koop geen Samsung S7

Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge of Galaxy J3 2016 binnen twee jaar al niet meer technisch ondersteund.

12 december 2017

Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge of Galaxy J3 2016 binnen twee jaar al niet meer technisch ondersteund.

De Consumentenbond raadt mensen af om een nieuwe Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge of Galaxy J3 2016 te kopen. Volgens de bond is uit onderzoek gebleken dat de fabrikant de drie modellen vanaf maart 2018 niet meer technisch ondersteunt. Daardoor veroudert de software en worden de toestellen minder veilig.

Directeur Bart Combée van de Consumentenbond noemt het handelen van de fabrikant dinsdag 'absurd'. Binnen twee jaar na lancering wordt volgens Samsung de ondersteuning al beëindigd, "terwijl de toestellen veelal langer op de markt blijven."

Hij uit eveneens kritiek op telecomaanbieders en telefoonwinkels. Die verkopen toestellen met abonnementen waar kopers vaak twee jaar aan vastzitten, maar die na drie maanden al niet meer worden ondersteund.

De bond zegt KPN op misleiding te hebben aangesproken. Op de website van het telecombedrijf zou zijn gesteld dat 'dat de Samsung S7 regelmatig updates krijgt en optimaal is beveiligd'. Dat is volgens de Consumentenbond 'misleidend en consumenten zijn hier de dupe van'. Die claim heeft KPN van de website verwijderd, aldus de bond.

Procedure aangespannen

De bond heeft een procedure aangespannen tegen Samsung wegens het updatebeleid, die in maart volgend jaar dient. De lengte van de periode waarin programmatuur van Android-smartphones wordt vernieuwd, is een grote ergernis voor de Consumentenbond. Wel zijn er smartphones op de markt die langer updates ontvangen. Zo garandeert Google tot drie jaar na lancering veiligheidsupdates op Pixel-smartphones. Veel andere fabrikanten geven amper informatie over ondersteuning en stellen gebruikers daarover nauwelijks op de hoogte.

Samsung was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
2
Reacties
cyberiad 17 december 2017 15:03

Je kunt ook een native Androïdtelefoon kopen, die wordt veel langer én directer (dus sneller) van updates voorzien. Zoals de Google Nexus of GM6/GM5+. Kosten ook nog eens veel minder

Frank 12 december 2017 15:30

Dit is al jaar en dag zo bij Samsung. Op de Samsung site zie je bij detail specs hoeveel tijd er nog software ondersteuning er nog op een model zit. Als je uit gaat van de rekensom: Nieuwprijs gedeeld door het aantal maanden software ondersteuning (security patches) dan is en middelmoot modelletje van 250 EUR van Samsung gelijk een nieuwere Iphone van 500 EUR. Immers Apple levert een jaar of 4 support op telefoons (na introductie) terwijl bij Samsung dat regelmatig na 2 jaar al stopt.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.