Overslaan en naar de inhoud gaan

Consortium van Facebook en telecombedrijven legt internetkabel rond Afrika

Een consortium met de naam 2Africa gaat een onderzeese internetkabel rondom Afrika aanleggen. Het Consortium bestaat uit Facebook en telecombedrijven als Vodafone, Orange en Telecomegypt. Met de kabel moet de internetcapaciteit, en de stabiliteit en de betrouwbaarheid van het netwerk op het continent flink verhoogd worden.
2Africa
© 2Africa
2Africa

De nieuwe kabel wordt één van de langste onderzeese kabels ter wereld. De bedoeling is dat daarmee Europa, het Midden-Oosten en zestien Afrikaanse landen met elkaar verbonden worden, aldus 2Africa in een persbericht. Daartoe wordt een kabel om vrijwel het gehele continent getrokken, van maar liefst 37.000 kilometer lang. Op de belangrijkste punten van het systeem moet een capaciteit van maximaal 180 Tbps geboden worden.

De BBC meldt dat de kabel, wanneer deze gereed is, drie keer de capaciteit moet bieden die alle huidige onderzeese kabels voor Afrika leveren. Naar verwachting is het project in 2023 of 2024 afgerond. Wat de kosten van het project zijn, is niet bekend. 

Google kondigde vorig jaar een vergelijkbaar project aan. De internetgigant wil met een private internetkabel rond West-Afrika Portugal en Zuid-Afrika met elkaar verbinden en de internetcapaciteit flink verbeteren. Op die manier moet de eigen infrastructuur voor cloud computing naar een hoger niveau gebracht worden. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in