Loopbaan

Security
Stress

Complexe en aanhoudende aanvallen leiden tot burn-outs bij securityteams

Twee derde overweegt ander werk

© Shutterstock G-Stock Studio
4 augustus 2021

Twee derde overweegt ander werk

Aanvallen zijn inmiddels zo veelvuldig en complex dat steeds meer beveiligers de stress nog maar moeilijk aan kunnen. Zeker de helft zit tegen een burn-out aan.

In het afgelopen jaar zijn cyberaanvallen steeds complexer en veelvuldiger geworden. Er worden steeds meer geavanceerde digitale technieken gebruikt bij de aanvallen. Daarbij komt de overgang naar grootscheeps thuiswerken die dit effect versterkt. Dat blijkt uit het Global Incident Response Threat Report van VMware. Daarvoor ondervroegen zij 123 cybersecurity en incident response (IR)-professionals in mei en juni van dit jaar.

Technieken die in het afgelopen jaar steeds meer werden gebruikt zijn onder meer het manipuleren van time stamps en Chronos-aanvallen. Ruim de helft van de ondervraagden hebben aanvallen die gebruik maken van deze technieken voorbij zien komen.

Thuiswerken

Door het vele thuiswerken kwam ook een versnelde overgang naar de cloud tot stand. Criminelen reageerden daarop met veel meer en zeer destructieve aanvallen op cloudomgevingen. Zo gebruiken zij de cloud om te ‘eilandhoppen’ over de supply-chain van een slachtoffer. Daarbij worden de partners in die supply-chain een voor een gescand op mogelijke zwakke plekken, zodat via hen het uiteindelijke slachtoffer geraakt kan worden. Daarnaast kregen de beveiligers te maken met aanvallen van statelijke actoren en natuurlijk een onverminderde reeks ransomware-aanvallen.

Burn-out

Ruim de helft van de securitymedewerkers ervaart inmiddels zo veel stress dat ze tegen een burn-out aan zitten of die al hebben. Van hen heeft twee derde afgelopen jaar overwogen van baan te veranderen. 67% zat daardoor ook een aantal dagen ziek thuis. De onderzoekers wijzen er op dat als de al schaarse securityexperts ook nog eens omvallen door stress en burn-outs dit ernstige gevolgen kan hebben voor de industrie. Aangeraden wordt daarom om teams zo samen te stellen dat de stress verminderd kan worden. Dat zou kunnen door meer van werk te laten wisselen, de mogelijkheden bieden om af en toe vrij te nemen om mentaal bij te komen en meer aandacht te geven aan persoonlijke groei en ontwikkeling.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
1
Reacties
Don van Riet (oud KPN strateeg) 04 augustus 2021 16:51

De vraag is wat er gebeurt als de salarissen voor deze dan schaarser wordende specialisten hoger worden. Wie weet gaan vele die nu de glamour en hoge vergoedingen rond AI specialisme opzoeken dan ook wat anders doen? Het heeft toch veel weg van wat er bij de politie gebeurt: meer misdaad vergt meer bestrijders en hogere lonen en ook daar zal de stress niet gering zijn..

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.