Commodore 64 weer in productie

20 juni 2011
Commodore USA brengt deze week opnieuw de Commodore 64 uit. Het uiterlijk is identiek aan het oude model. Daarbinnen zijn wat vernieuwingen aangebracht.  

De naam Commodore 64 doet nog bij vele veertigplussers en technofreaks het hart sneller kloppen. Binnenkort staat hij weer in de winkels, zij het in de Verenigde Staten.

Alleen de behuizing is klassiek
De nieuwe Commodore 64 heeft wel een verjonging ondergaan. Zo is de oude processor vervangen door een 1.8 GHz Atom-D525 chip en een Nvidia ION2 grafische chip en 2 of 4 Gbyte aan werkgeheugen. Het toestel heeft een harde schijf waarvan de capaciteit varieert van 160 GB tot een terabyte, afhankelijk van de uitvoering. Het duurste model heeft zelfs een blu-ray speler. Verder komt het toestel met een Ubuntu-Linuxdistributie als besturingssysteem. De producent belooft dat er een Commodore OS 1.0-versie komt die met behulp van een emulator alle klassieke Commodore-software kan draaien.

De nieuwe C-64 is niet goedkoop. De adviesprijs ligt tussen de 600 en 900 dollar. Het is niet mogelijk een oude slappe floppy drive er bij te kopen om de bewaarde C-64 op de machine te laden.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.