Management

Zakelijke software
Cokky Hilhorst

Cokky Hilhorst gaat Bureau ICT-toetsing managen

Cokky Hilhorst © CC0 - algemene bestuursdienst
19 november 2015
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft Cokky Hilhorst aangesteld als bureaumanager voor het Bureau ICT-toetsing (BIT).

Hilhorst komt van de Universiteit Utrecht, waar ze hoofd research, data en IT is. Daarvoor werkte ze bij PwC Advisory als director consulting technology.

Het BIT is in september opgericht om problemen rond ICT-projecten binnen de rijksoverheid te voorkomen. Het bureau voert onafhankelijke toetsen uit op ICT-projecten: het beoordeelt of projecten in hun huidige opzet kans van slagen hebben of anders moeten worden ingericht. Het BIT richt zich op projecten met een ICT-component van meer dan 5 miljoen euro.

Derde lid voor Toezichtsraad

Verder is de Toezichtsraad, die de kwaliteit, de onafhankelijkheid en de effectiviteit van het BIT zal bewaken, aangevuld met een derde lid. Het is CIO Gerko Baarslag van Fugro. Baarslag werd benoemd op voordracht van het CIO-platform Nederland.

De twee reeds eerder aangestelde leden van de toezichtsraad zijn de emeritus hoogleraar Paul Klint en professor Hans Verkruijsse. Klint werd voorgedragen door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Hij was onder meer hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en medeoprichter van de Software Improvement Group. Verkruijsse werd voorgedragen door de Auditdienst Rijk. Hij is hoogleraar aan The Tilburg School of Economics and Management.

30 nieuwe projecten in 2016

Tussen 1 juli en 15 september 2015 heeft het Bureau ICT-toetsing pilots uitgevoerd om de werkwijze in praktijk te testen. Om die reden zijn de drie toetsen en bijbehorende adviezen vertrouwelijk. De adviezen gaan onder meer over de aansturing, de omvang en het sneller betrekken van betrokken partijen als uitvoerings- en beheersorganisaties. Naar verwachting stuurt het BIT eind 2015 zijn eerste formele advies aan de betrokken minister. In 2016 adviseert het bureau naar schatting over dertig nieuwe projecten.

 

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.