Beheer

Cloud
Google Cloud

Cloudstoring Google raakt Europa

Netwerkstoring in twee Europese cloudzones van Google bezorgt vele sites downtime.

4 juli 2018

Netwerkstoring in twee Europese cloudzones van Google bezorgt vele sites downtime.

Klanten van Google's cloudplatform hebben last van platliggende of zeer slecht bereikbare websites. Een grote storing speelt sinds het begin van de middag in de Europese cloudzones West1-b en West4-b. Het gaat om een netwerkprobleem, waar Google naar eigen zeggen al maatregelen tegen heeft genomen. De beperkende werking heeft nog geen volledig herstel opgeleverd.

Vanmiddag even na half twee heeft Google de eerste melding gekregen van een probleem met zijn clouddienstverlening. Ingenieurs van het internetbedrijf zijn de gemelde netwerkstoring toen gelijk gaan onderzoeken. Krap een uur later heeft Google medegedeeld dat het de oorzaak lijkt te hebben bepaald, valt te lezen in het dashboard voor Google Cloud.

Mitigation in uitvoering

Vervolgens is later deze middag aangekondigd dat de cloudbeheerders van Google een fix uitrollen, die de storing moet beperken. Deze mitigation heeft de overlast van de storing echter niet geheel weg weten te werken. Enkele uren na de melding van de fix om 15:10 hadden sommige klanten nog last van de netwerkstoring in Google's cloudomgeving.

Ironisch genoeg lijkt een uptime-controlesite als Downforeveryoneorjustme zelf ook last te hebben van deze cloudstoring: de site is slecht bereikbaar. Diverse andere websites zijn of waren geheel down, zoals bijvoorbeeld marketingvaktitel Adformatie van AG Connect uitgever Sijthoff Media. Even voor half vijf deze namiddag heeft Google nog op zijn dashboard gemeld dat het mitigation-werk in uitvoering is.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.