Management

Cloud
cloud

Cloudmigraties struikelen over personeelskwesties

Migraties naar de cloud gaan vaak niet van een leien dakje.

© CC0 (via Pixabay),  Unsplash
8 juni 2018

Migraties naar de cloud gaan vaak niet van een leien dakje.

Gebrek aan gekwalificeerd personeel en interne weerstand tegen veranderingen zijn de meest genoemde problemen van bedrijven die bedrijfsapplicaties naar de cloud willen verhuizen. 

Migraties naar de cloud staan hoog op de prioriteitenlijst. Twee derde van de ondervraagde bedrijven in een onderzoek van 451 Research verwachten daarmee alerter op klanten te kunnen reageren en hun concurrentiekracht te kunnen verbeteren. 451 Research voerde het onderzoek uit in opdracht van cloudprovider Skytap.

Werving grootste probleem

Maar het optimisme strandt in de praktijk. Zeker de helft van de respondenten in het onderzoek geeft aan dat de migratie van cruciale standaardbedrijfsapplicaties op problemen stuit. Het gaat dan bijvoorbeeld om CRM, ERP en datanalysesoftware. Er is te weinig gekwalificeerd personeel beschikbaar om deze toepassingen goed te beheren en nieuwe functionaliteit toe te voegen. 55 procent van de ondervraagden zegt dat het belangrijkste probleem voor de werving is mensen te vinden die in staat zijn bestaande applicaties naar de cloud te migreren.

Ook interne weerstand

Maar bij de top drie problemen hoort ook interne weerstand om te veranderen en nieuwe vaardigheden aan te leren. 82 procent geeft aan daarom huiverig te zijn een cloudfirst-strategie in gang te zetten.

Brian Schick, de CTO van Skytap zegt tegen Betanews dat het onderzoek maar weer eens aantoont dat cloud vaak over-hyped is en te simplistisch wordt voorgesteld. De technologische verandering is lastig en de problemen worden vaak verergerd door de inzet van een standaardaanpak.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
2
Reacties
Wouter de Geus 11 juni 2018 08:49

Technologie, gebruik en invoering nieuwe functionaliteit (innovatie..) wordt hier op één hoop geschoven.
Ja, als de overgang naar cloud ook inhoudt dat de organisatie van verouderde applicaties in één keer naar de meest recente versie met andere functionaliteit, andere interfaces etc migreert waarbij de eindgebruiker ook aan een andere desktop-omgeving moet wennen, ja, dat is vragen om problemen! Problemen die niet samenhangen met kennis maar met het implementatieproces.

Markus Keuter 10 juni 2018 05:18

Problemen die ik zie is dat veel bedrijven focussen op korte termijn kennis van medewerkers, bij werving idem dito, er is geen focus op verander vermogen. IT blijft gezien worden als een kunstje, niet als het vermogen om blijvend en continu te kunnen veranderen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.