Beheer

IT beheer
Internet

Cloudflare en Internet Archive voorkomen dat websites volledig offline gaan

Cloudflare haalt bij problemen meest recente versie website op.

18 september 2020

Cloudflare haalt bij problemen meest recente versie website op.

Cloudflare en het Internet Archive zijn een samenwerking begonnen om te voorkomen dat websites helemaal offline gaan als er problemen zijn. Cloudflare kan door die samenwerking de meest recente gearchiveerde versie van een website ophalen vanuit het Internet Archive. Op die manier kunnen gebruikers toch toegang krijgen tot de content op een website, ook als deze problemen ervaart.

Websites die de Always Online-dienst gebruiken van Cloudflare kunnen het bedrijf hun hostname en URL's met de Wayback Machine van het Internet Archive gaan delen, schrijft ZDNet. Op die manier wordt hun website automatisch gearchiveerd. Mochten er dan problemen zijn, dan wordt de meest recente versie opgehaald. De dienst is dus ook alleen beschikbaar voor Always Online-klanten. 

"De Wayback Machine van het Internet Archive heeft een indrukwekkende infrastructuur dat het internet op schaal kan archiveren", zegt CEO en medeoprichter van Cloudflare Matthew Prince. "Door samen te werken kunnen we een volgende stap zetten in het veerkrachtiger maken van het internet, door server-problemen bij onze klanten en verstoringen van bedrijven en online gebruikers tegen te gaan."

Alle websites die gearchiveerd worden zijn ook via de Wayback Machine beschikbaar voor inzage. 

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.