Management

Cloud
Microsoft kantoor

Clouddiensten zijn stuwende kracht Microsoft

Techconcern boekt recordresultaten door flinke groei in afzet clouddiensten.

© Pixabay efes
19 juli 2019

Techconcern boekt recordresultaten door flinke groei in afzet clouddiensten.

Microsoft heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw goede zaken gedaan met zijn clouddiensten. Het techconcern spreekt zelf van recordresultaten voor het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

Microsoft krikte zijn totale opbrengsten op met 12 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 33,7 miljard dollar. Daarmee overtrof het bedrijf de gemiddelde verwachting van analisten. De groei was voor een groot deel te danken aan de omzet uit clouddiensten die met 39 procent toenamen. Daarmee zijn de activiteiten goed voor ongeveer een derde van de totale omzet van Microsoft. De nettowinst steeg al met al tot 13,2 miljard dollar, waar in dezelfde periode een jaar eerder 8,9 miljard dollar onder de streep overbleef.

Afhankelijkheid Windows neemt af

Sinds Satya Nadella in 2014 het roer overnam van Microsoft richt het bedrijf zich meer op cloud-gebaseerde diensten, terwijl de afhankelijkheid van bijvoorbeeld besturingssysteem Windows afneemt. Mede door het succes van die strategie is Microsoft de laatste tijd weer het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld. De beurswaarde bedraagt meer dan 1000 miljard dollar.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.