Overslaan en naar de inhoud gaan

Clippy keert terug in Windows

Microsoft brengt zijn bekende virtuele assistent Clippy terug. Ditmaal niet naar applicatiepakket Office maar naar besturingssysteem Windows. Daarin neemt Clippy niet het stokje over van Microsofts spraakassistent Cortana, die recent is uitgefaseerd. Clippy komt in een update die een reeks nieuwe emoji's toevoegt aan Windows.
Windows 11 emoji
© Microsoft
Microsoft

De update die Microsoft komende maand uitbrengt voor Windows 11 bevat een reeks nieuwe emoji's, met aangepast design. De relatief dikke zwarte omlijningen, zoals in ouderwetse strips of tekenfilms, zijn verwijderd en het kleurenpallet is wat zachter afgesteld. Daarmee breken de nieuwe emoji's van het nieuwe Windows met de stijl van het tijdperk van Windows 10, constateert Ars Technica.

Windows-werk in uitvoering

De breuk met het verleden, waarin de Clippy-assistent uit het verre verleden wordt teruggebracht, geldt dan ook voor Windows 11. Dat besturingssysteem is officieel op 5 oktober uitgebracht, maar Microsoft werkt er nog gestaag aan door. Dit ontwikkelwerk uit zich niet in alleen in geplande jaarlijkse updates of in maandelijkse patchrondes voor bugs en kwetsbaarheden. De Windows-ontwikkelaars van Microsoft zijn ook nog druk doende met kleinere verbeteringen en functionaliteit die in lijn is met het nieuwe uiterlijk van Windows 11.

De update die Clippy en de emoji's in nieuwe stijl brengt, is de 'November 2021 Cumulative Update'. Die verbetering voor Windows 11 valt nu alvast te testen en komt in december uit in definitieve vorm. Dan zal Microsoft deze cumulatieve update automatisch installeren op computers die dat nieuwste besturingssysteem draaien.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in