Overslaan en naar de inhoud gaan

Cityman en Talkman moeten Windows Phone weer op de kaart zetten

Daniel Rubino van Windows Central heeft de geruchten verzameld en gecontroleerd bij zijn bronnen, en is nu voldoende zeker van zijn zaak om een overzicht te geven van wat bij Microsoft op stapel staat.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De topmodellen zullen beide uitgerust zijn met een irisscanner voor authenticatie, al is het mogelijk dat die functie pas enkele maanden na introductie werkt. Ze krijgen beide 3 gigabyte systeemgeheugen en 32 gigabyte interne opslag met daarbij een microSD-aansluiting, een een USB-poort van het type C. Beide krijgen twee camera's: een 5MP camera met groothoeklens aan de voorkant, en een 20MP Pureview-camera aan de achterkant. En bij beide kan de accu uitgenomen worden.

Twee modellen van 5,2 en 5,7 inch

Er zijn ook verschillen. Om te beginnen in de omvang. De kleinste krijgt een OLED-scherm van 5,2 inch met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Dit model draait op een 64-bit Snapdragon 808-processor met 6 kernen, heeft een accu van 3000mAh en kan draadloos opgeladen worden met een flipcover. Het grote model krijgt een 5,7 inch OLED-scherm van 1440 bij 2560 pixels met een 64-bit Snapdragon 810-processor met 8 kernen en een accu van 3300 mAh; draadloos opladen is bij dit model geïntegreerd.

Op basis van documentatie die Rubino heeft ingezien en informatie van personen die de toestellen hebben gezien, voegt hij daaraan toe dat de ze erg dun zijn, 7 tot 8 millimeter, en licht. De toestellen zouden rechthoekig van vorm zijn en het scherm zou de hele voorkant van het toestel beslaan.

In de herfst te koop

Hoe de toestellen gaan heten, is nog niet duidelijk. Op dit moment heten ze intern nog Talkman en Cityman. Dat wordt wellicht Lumia 940 danwel 950 en Lumia 940 XL danwel 950 XL. Rubino verwacht dat Microsoft de toestellen begin september op de IFA in Berlijn onthult, en in oktober of november te koop zullen zijn.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in