Beheer

Security

CISO's in opmars

10 juli 2012
Een kwart van de grote organisaties heeft inmiddels een CISO (Chief Information Security Officer) in dienst; een teken dat er op directieniveau meer aandacht is voor IT-beveiliging.

Dat blijkt uit een rapport van IBM, dat hiervoor met ruim 130 beveiligingsmedewerkers van diverse niveaus in 7 landen sprak.

De organisaties met een CISO in dienst laten de verantwoordelijkheid voor IT-beveiliging niet langer over aan de werkvloer, stellen de respondenten. Zij streven naar een gecoördineerde aanpak van beveiligingsproblemen en delen de verantwoordelijkheid voor het IT-beveiligingsbudget met de CEO en de CIO.

Meerderheid heeft te klein budget

Het goede nieuws is echter maar relatief. Driekwart van de organisaties heeft géén CISO. Bij hen ligt de verantwoordelijkheid voor IT-beveiliging bij de CIO. Ook heeft 75 procent niet genoeg budget en daadkracht voor een degelijk IT-beveiligingsbeleid, zo concluderen de onderzoekers van IBM. Wel denkt twee derde dat de budgetten hiervoor de komende 2 jaar zullen stijgen.

Ruim een kwart heeft helemaal geen apart IT-beveiligingsbudget met als gevolg een onderontwikkeld securitybeleid, een slechte voorbereiding op bedreigingen en een ad hoc aanpak van security.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.