Cisco rondt overname Tandberg af

19 april 2010
Cisco heeft de overname van Tandberg, de Noorse specialist in videoconferencing, afgerond. Met de transactie is 3,3 miljard dollar gemoeid.

Door de inlijving van Tandberg kan Cisco zijn toch al grote productportfolio op het gebied van videovergaderen aanzienlijk uitbreiden. Terwijl Cisco zelf een sterke positie heeft aan de bovenkant van de markt, met systemen die honderdduizenden euro’s kunnen kosten, brengt Tandberg producten voor het middensegment en de onderkant van de markt in.

Volgens Cisco krijgen krijgen zijn klanten nu toegang tot een volledig geïntegreerde architectuur en een uitgebreid netwerkgebaseerd endpoint- en infrastructuurportfolio. Het gecombineerde productaanbod bevat naast hardware ook applicaties die zijn aan te passen aan de specifieke situatie bij de klant. Cisco biedt ook allerlei mogelijkheden om videosystemen bij de klant te installeren.

Frederik Halvorsen, voormalig algemeen directeur van Tandberg, is benoemd tot senior vicepresident van de TelePresence-afdeling van Cisco. Halvorsen zei te verwachten dat de huidige producten van Cisco en Tandberg binnen 12 tot 18 maanden uitmonden in een volledig geïntegreerd productaanbod.

Naar aanleiding van de afronding van de overname bereed Marthin De Beer, senior vicepresident Emerging Technologies, nog maar eens Cisco’s stokpaardje dat de nieuwe generatie videoconferencing (alias telepresence) mensen productiever kan maken door het ‘nieuwe werken’ te faciliteren.

Het samengaan van de twee bedrijven komt op een gunstig moment. Door de langdurige verstoring van het internationale vliegverkeer als gevolg van de vulkaanuitbarsting in IJsland is Tandberg volgens Halvorsen overspoeld met verzoeken om informatie over videoconferencing.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.