Overslaan en naar de inhoud gaan

Cisco neemt Tandberg over

Het overnamebod van 2,98 miljard dollar geeft de aandeelhouders van Tandberg een premie van 11 procent bovenop de slotkoers van woensdag. Het is de bedoeling dat de transactie in de eerste helft van 2010 zijn beslag krijgt.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Volgens Cisco is de ‘board’ (raad van commissarissen) van Tandberg unaniem akkoord gegaan met de verkoop van het Noorse bedrijf, dat hoofdkantoren heeft in Oslo en New York. Zoals gewoonlijk moeten de toezichthouders in de Verenigde Staten en in andere landen waar beide bedrijven actief zijn nog akkoord gaan met de overname.

Cisco is zelf al een grote leverancier van systemen voor videoconferenties. De Amerikaanse fabrikant van netwerkapparatuur werkte op dit gebied al nauw samen met Tandberg. De Noren verkopen IP-gebaseerde systemen voor videotelefonie, zoals de Tandberg 1000 MPX, die samen met Cisco zijn ontwikkeld en die overweg kunnen met Cisco Call Manager, een telefooncentrale voor IP-telefonie. Door de acquisitie van Tandberg kan Cisco zijn productportfolio voor onderlinge samenwerking (‘collaboration’) uitbreiden en meer oplossingen bieden aan een groter aantal klanten, aldus een donderdag door Cisco uitgegeven verklaring.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in