Cisco heeft Tandberg bijna binnen

7 december 2009
Cisco heeft 90 procent van de aandelen in Tandberg in bezit. Daarmee kan het bedrijf formeel de overname van de Noorse videoconferencingspecialist doorzetten.

Cisco kan echter nog worden gedwarsboomd in de overname van Tandberg door het Amerikaanse ministerie van justitie. De toezichthouder mededingingszaken heeft het bedrijf extra vragen gesteld.

Wanneer Cisco Tandberg overneemt, blijft Polycom als de enige zelfstandige specialist in videoconferentie-apparatuur over. Cisco verleent volledige medewerking aan het onderzoek van de toezichthouder en gaat ervan uit de overname in de eerste helft van 2010 te kunnen afronden.

Cisco voorziet dat video de komende jaren voor de belangrijkste groei zorgt in de netwerkmarkt, waar Cisco groot is geworden. In deze markt krijgt Cisco echter steeds meer concurrentie van Chinese producenten, zoals Huawei. Daarom zoekt het bedrijf naar nieuwe productgroepen met hoge marges. 

Cisco heeft met zijn Telepresencesystemen een nieuwe markt gecreëerd voor grote exclusieve videocoferentiesystemen voor vergaderzalen en directiekamers. Tandberg heeft een belangrijke positie in de middelgrote en kleine videoconferentiesystemen en vormt daarom een waardevolle aanvulling op Cisco's portfolio.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.