Chrome

Chrome versie 54 rekent af met Flash

Video wordt automatisch vertaald naar HTML/5

© Google
14 oktober 2016

Video wordt automatisch vertaald naar HTML/5

Google heeft een nieuwe versie klaar van zijn Chrome. Het gaat om release 54 die draait onder zowel Windows, Mac als Linux. In deze nieuwe versie worden op de achtergrond 21 lekken gedicht, maar veel belangrijker is de verbeterde videomodule, die ingebedde files van YouTube via HTML/5 afspeelt.

Gebruikers hoeven dus geen Adobe Flash meer te gebruiken, een module die al tijden wordt geplaagd door lekken en dergelijke. In Chrome 54 worden de bestaande YouTube Flash-players vervangen door een module die voldoet aan de HTML/5 specificaties. Youtube zelf had al begin vorig jaar afscheid genomen van Flash als afspeelmechanisme, maar er zwerven op internet nog veel oude filmpjes die Flash nog wel nodig hebben.

Onder de motorkap heeft Chrome ook een aantal wijzigingen ondergaan, bijvoorbeeld in de zogeheten rendering-engine. Daarmee wordt de weergave ven beelden geregeld wanneer ze verschaald worden. Verder bevat de nieuwe versie veel mooie functies waar ontwikkelaars mee aan de slag kunnen. Meer informatie is hier te lezen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.