Beheer

Apps
Chaplin Modern Times

Chrome-updateritme flink opgeschroefd

Nu elke 4 weken een nieuwe release.

Charly Chaplin in Modern Times © CC0 - Wikipedia United Artists
5 maart 2021

Nu elke 4 weken een nieuwe release.

Google gaat het uitbrengen van nieuwe versie van Chrome aanzienlijk versnellen. In plaats van eens in de zes weken een update - met tussendoor soms een kleine patch - komt er vanaf het derde kwartaal van dit jaar elke vier weken een nieuwe versie van de browser uit.

Als reden voor de versnelling geeft Alex Mineer - technical program manager van Google Chrome Operations - in een blog aan dat dit een beter ritme is voor testprocedures en uitrolschema's.

Voor wie dit schema echt te dol wordt - beheerders willen graag even nieuwe versies testen op of ze niet toevallig storingen opleveren voor interne webapplicaties -  komt er ook een nieuwe 'extended stable version'. Deze versie krijgt elke acht weken een cumulatieve update met elke twee weken een patchronde om eventuele kwetsbaarheden af te dichten.

Belangrijke softwareleveranciers hebben elk hun eigen ritme voor het uitbrengen van software-updates en -patches. Mozilla houdt voor Firefox een schema van één keer per maand aan. Microsoft brengt in principe elke zes weken een nieuwe versie van de Edge-browser uit maar komt elke maand met beveiligingsupdates. Apple heeft voor Safari helemaal geen vast ritme voor beveiligings- en featureupdates.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.