Beheer

Personal Tech

CEO Yves Saint Laurent stapt over naar Apple

3 juli 2013
Apple heeft de CEO van modehuis Yves Saint Laurent, Paul Deneve, aangetrokken. Deneve krijgt de functietitel van vice president en zal rechtstreeks aan rapporteren aan Tim Cook. Maar wat Deneve's taak of verantwoordelijkheid zal zijn blijft ongewis. Een woordvoerder van Apple laat het bij de aanduiding 'special projects'.

Wat Deneve ook zal gaan doen, het wordt sowieso niet zijn eerste baan bij het computerbedrijf. Tussen 1990 en 1997 was hij al als marketing manager werkzaam bij Apple Europe. Een gegeven dat de aanstellening is minder 'out of character' maakt voor Apple, dat sinds de uitglijer met buitenstaander John Scully, een voorkeur aan de dag legt voor managementpromoties uit eigen kweek.

Speculaties over de nieuwe positie van Deneve draaien merendeels om twee opties:

  • Deneve wordt verantwoordelijk voor de retail-activiteiten. De positie van top-baas over de Apple-stores is vacant, sinds ex-Dixons-baas John Browett eind vorig jaar de laan uit werd gestuurd, na 9 maanden in functie te zijn geweest.
  • Deneve pakt zijn oude marketing-stiel weer op, dit maal op hoger niveau en met een trackrecord op gebied van mode-artikelen, wat Apple natuurlijk goed uit kan komen als het inderdaad van plan is om binnenkort een iWatch op de markt te brengen. Waarbij dan wel weer moet worden opgemerkt dat Apple wel al de nodige mode-kennis in huis heeft, onder meer in de persoon van Mickey Drexler van winkelketen en online verzendhuis J.Crew en niet te vergeten via Tim Cook, die nog altijd meedraait in 'de board' van Nike.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.