Management

Branche
logo Bitlibre

Centric doet overname in fintech

Ontwikkeling en hosting van webapplicaties voor consumentenmarkt

© Bitlibre
2 februari 2017

Ontwikkeling en hosting van webapplicaties voor consumentenmarkt

Centric heeft hosting provider en softwareontwikkelaar Bitlibre overgenomen van Allshare. Bitlibre richt zich op bedrijfskritische mobiele applicaties voor de financiële sector. 

Bitlibre ontwikkelt en host webapplicaties voor op de consumentenmarkt gerichte online financiële diensten.De overname van het bedrijf – per 1 februari – en de in het verlengde daarvan geplande samenwerking met het verkopende Allshare, moet Centric's positie binnen de financiële sector verbreden. Centric beheert bedrijfskritieke applicaties en systemen voor financiële instellingen, van hosting tot en met werkplekinfrastructuur en kantoorautomatisering. Vanuit een zwaar beveiligd datacenter biedt Centric in het verlengde van de datacenterdiensten ook Business Process Outsourcing (BPO) voor bancaire processen, zoals betalingsverkeer. 

Fintech-activiteiten uitbouwen

CEO Karim Henkens van Centric betoont zich vooral positief over de bedrijfsculturele match met Bitlibre: “De overname van Bitlibre past bij onze wens om onze kernactiviteiten in de financiële sector uit te bouwen. Ook de cultural fit met onze organisatie is een belangrijk criterium, omdat we ervan overtuigd zijn dat we juist hiermee in de financiële sector het verschil maken. Dezelfde daadkrachtige en betrokken instelling van onze medewerkers zien we terug in het team van Bitlibre.” 

Directeur Alberto Jack van Allshare is hoopvol gestemd voor wat betreft de beoogde verdere samenwerking met Centric: “Voor onze organisatie is het een eerste wapenfeit in de samenwerking met Centric, die we in de nabije toekomst verder willen uitbouwen en intensiveren. (...) De overname is een positieve stap voor het team van Bitlibre, dat nu onderdeel wordt van een organisatie waar hosting en development voor de financiële sector tot de kernactiviteiten behoren.” 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.