Loopbaan

Carriere
leider

Centric-directeur trekt zich terug van securitytak

Door Centric genoemde leider van nieuwe securitydivisie niet langer voorman.

© CC0 Pixabay,  danymena88
24 december 2019

Door Centric genoemde leider van nieuwe securitydivisie niet langer voorman.

Centric-topman François Zielemans is niet langer in een leidende rol bezig met de nieuwe divisie voor cybersecurity, die het bedrijf van Gerard Sanderink opzet. Zielemans bevestigt dit in een mail aan AG Connect. Hij verwijst daarbij door naar de woordvoering van Centric. AG Connect heeft daar al diverse vragen uitgezet en nu bij Centric nieuwe vragen over Zielemans' distantiëring gesteld.

"Het klopt inderdaad dat ik mij vorige week terug heb getrokken als voorman van de Cyber Defense Services unit binnen Centric", mailt Zielemans in antwoord op vragen van AG Connect. De redactie was getipt dat de topman zich zou terugtrekken van de securitytak. Zielemans, die al sinds december 2011 in dienst is bij Centric, geeft leiding aan de divisie Solution Engineering. Die tak van het IT-bedrijf houdt zich volgens het LinkedIn-profiel van Zielemans bezig met zowel opkomende als ook volwassen technologie om complexe bedrijfsuitdagingen op te lossen. Als voorbeelden worden het Internet of Things (IoT), machine learning, Big Data en blockchain genoemd.

Begin 2020 van start

Zielemans is door Centric vorige week in een reactie aan AG Connect genoemd als degene onder wiens leiding de securitydivisie nu wordt opgezet. Daarbij is ook medegedeeld dat de start van die nieuwe bedrijfsafdeling begin komend jaar moet zijn. “We verwachten deze nieuwe dienstverlening in het eerste kwartaal van 2020 aan te kunnen bieden aan organisaties in Nederland”, aldus de formele reactie op vragen van AG Connect.

In die verklaring van afgelopen week heeft Centric nog wel medegedeeld dat Rian van Rijbroek geen positie heeft binnen Centric. "Wel levert zij informatie aan de business unit Cyber Defense Services." AG Connect heeft daarop vragen bij Centric neergelegd over de securitydivisie; qua aanbod van diensten en producten, qua doelgroep en klantenwerving.

'Niet voor bestaande klanten'

Centric heeft in de eerdere reactie over de securitydivisie gesteld dat de Cyber Defense Services los staan van andere dienstverlening aan klanten. "We zullen deze diensten niet aanbieden voor producten en diensten die onze klanten van andere Centric-afdelingen hebben afgenomen. De expertise op het gebied van security voor onze bestaande producten en diensten is geborgd binnen de diverse business units."

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.