Management

Carriere
Reiziger

CBS: Fors meer Indiase kennismigranten voor IT-baan

Instroom van kennismigranten meer dan verdubbeld, van wie driekwart werkzaam is in de IT.

25 juli 2019

Instroom van kennismigranten meer dan verdubbeld, van wie driekwart werkzaam is in de IT.

Het aantal kennismigranten vanuit India dat naar Nederland komt, is in de periode 2012-2017 meer dan verdubbeld. In die vijf jaar is het aantal toegenomen tot in totaal 8600 per jaar. Dat meldt het CBS. Volgens het statistiekbureau is drie kwart uiteindelijk werkzaam in de IT- en informatiedienstverlening.

Het nieuwe CBS-onderzoek naar Indiase immigranten zegt dat de groep Indische kennismigranten in 2017, na de Syrische immigranten, de grootste groep immigranten van buiten de Europese Unie vormde die zich in Nederland inschreef. In de genoemde periode van vijf jaar is het aantal Indiase migranten dat naar Nederland kwam ieder jaar toegenomen, om in 2017 in aantal uiteindelijk verdubbeld te zijn ten opzichte van 2012.

Kennismigranten

De stijging is volgens het CBS voornamelijk toe te schrijven aan de toename van het aantal kennismigranten. 44 procent van het totaal aantal Indiase migranten is volgens het statistiekbureau een kennismigrant, waarvan dus weer drie kwart komt voor een baan in de IT- of informatiedienstverlening.

In deze sector houden de Indiase kennismigranten zich volgens het CBS voornamelijk bezig met het ontwikkelen, produceren en uitgeven van software, maar ook met advisering op het gebied van informatietechnologie.

Lees meer over
1
Reacties
Antoine Aarts 01 augustus 2019 13:12

Wilt u er dan ook bij vermelden dat deze "kennis migranten" een FORSE !! korting krijgen op belastingen (30%)!! waardoor veel Nederlanders hun baan verliezen, die jarenlang "voluit" belasting hebben betaald. Deze mensen werken voor minder geld (goedkoper voor bedrijven) maar houden Netto hetzelfde, zo niet meer, over. Overigens geld dit ook al voor bijv. belgische mensen uit Europe die deze gigantische belastingvoordelen opstrijken hier in Nederland. Letterlijk is dat 1 formuliertje die ongeveer per kerende post wordt teruggezonden met Akkoord.

Deze (india) kennis migranten zouden slechts binnen kunnen komen als ze beschikken over "unieke en niet vindbare kennis" in Nederland. Voor europeesche mensen geld dat niet die kunnen hier gewoon aan de slag en aanzienlijk minder belasting betalen. Ik meen vorig jaar een onderzoek is geweest dat intussen het MILJARD !! aan gedorven belastinginkomsten is overstegen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.