Overslaan en naar de inhoud gaan

CAO-lonen van IT'ers stijgen het minst van alle CAO-salarissen

IT’ers die werken onder een CAO hadden dit jaar de minste loonstijging van alle salarissen die onder een CAO worden uitbetaald. Uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de lonen in de bedrijfstak Informatie en Communicatie met 1,6 procent stegen.
Geld grafiek
© CC0
CC0

Gemiddeld stegen de CAO-lonen met 2,5 procent. Dat is de grootste stijging van het afgelopen decennium. Sinds de tweede helft van 2017 loopt de cao-loonstijging vrijwel elk kwartaal op. Vooral werknemers in de bedrijfstakken horeca en de waterbedrijven en afvalbeheer hadden in 2019 de hoogste cao-loonstijging (3,1 procent).

De CAO-lonen voor IT’ers stegen in 2018 nog met 2 procent. Toen steeg het loon voor werknemers in de financiële dienstverlening het minst, namelijk 1,3 procent. Het onderwijs had in 2018 de sterkste stijging van het CAO-loon met 2,8 procent.

In de ICT worden niet veel cao’s meer afgesproken. De belangrijkste cao in deze hoek is die voor de hele bedrijfstak: de ICK-cao. De cijfers over 2019 van het CBS zijn voorlopig omdat het statistiekbureau zich baseert op 89 procent van de CAO’s.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in