Beheer

Security
bug

Bug bounties Mozilla verdubbeld

15-jarig jubileum Firefox aanleiding

© Shutterstock Mircea Maties
21 november 2019

15-jarig jubileum Firefox aanleiding

Mozilla verhoogt de beloningen voor het vinden van bugs fors. Aanleiding is het 15-jarig jubileum van versie 1.0 van Firefox. Maar daarmee komt het nog altijd niet in de buurt van de beloningen die Google en Microsoft uitdelen.

De bug bounties die Mozilla komende tijd biedt voor gevonden lekken in kritische, core en andere Mozilla-sites worden verdubbeld. Die kunnen dan uitkomen op maximaal 1000 tot 6000 dollar per stuk. 

De beloning voor bugs die gebruikt kunnen worden voor remote code execution wordt verdrievoudigd tot 15.000 dollar. Daarmee is het het hoogste beloonde soort lek.

Tevens is het aantal sites en diensten waar een bug bounty voor verdiend kan worden flink uitgebreid. Dat gaat voortaan dus ook om Autograph, Lando, Phabricator en Taskcluster.

Vergeleken met de bug bounties die Google en Microsoft voor lekken in hun browsers Chrome en Edge uitkeren, is Mozilla nog altijd een bescheiden betaler. Wie een lek in Chrome of Edge vindt, kan rekenen op een bounty die op kan lopen tot 30.000 dollar. 

Mozilla startte al in 2004 met een beloningsprogramma voor bugs en was daarmee een van de eersten. Toentertijd bedroeg de beloning per gevonden lek 500 dollar.

 

 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.