Overslaan en naar de inhoud gaan

Broadcom geeft wifi flinke boost met ac-standaard

De eerste apparatuur met de 802.11ac-standaard komt naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt. De specs van de standaard zijn zelfs nog niet helemaal definitief, maar de chips die Broadcom binnenkort op de markt brengt zijn met een software-update aan te passen aan de definitieve standaard.
wifi

De 802.11ac standaard is de opvolger van 802.11n, die maximaal 400 Mbps faciliteerde over een draadloos netwerk. In praktijk bedraagt de snelheid van een 802.11n-netwerk zo'n 300 Mbps.

De nieuwe standaard maakt gebruik van bredere kanalen dan de voorgaande wifi-protocollen. Bovendien maakt 802.11ac alleen nog gebruik van het 5 GHz frequentiegebied dat voor wifi-communicatie bruikbaar is.

Behoefte aan snel wifi groeit

Broadcom verwacht dat de chips niet alleen sneller communiceren maar ook energiezuiniger zijn. De chips kunnen de gegevens sneller vervoeren en daarna eerder weer in de energiezuinige ruststand terugkeren. Het bedrijf ziet een groeiende markt voor dit type chips nu steeds meer apparatuur in huis gebruik maakt van wifi om met elkaar te communiceren. In geval van videocommunicatie gaat het ook om grote hoeveelheden gegevens waarbij de behoefte aan brandbreedte toeneemt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in