Overslaan en naar de inhoud gaan

Britse minister raadt ISP's twee snelheden-web aan

De Britse minister Ed Vaizey van Cultuur zei gisteren in een toespraak dat internetaanbieders vrij zijn te experimenteren met nieuwe betaalvormen die de uitbreiding van internetdiensten helpt betalen. Vaizey: "Dat kan de ontwikkeling van een tweezijdige markt inhouden, waarbij consumenten en de aanbieders van content er voor kunnen kiezen te betalen voor verschillende kwaliteitsniveau's van de dienstverlening."
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Vaizey vindt dat ISP's de vrije hand moeten krijgen in het beheer van het verkeer op hun netwerken zodat zij de snelle groei op de vaste en mobiele netwerken kunnen afstemmen op massale investeringen die nodig zijn om de netwerken op te waarderen. De afnemers moeten echter wel duidelijk weten wat zij krijgen voor hun geld.

Eurocommissaris Kroes meldde deze week dat in de EU voorlopig geen nieuwe regels komen om de netneutraliteit te beschermen. De Europese Commissie vindt dat de regelgeving die begin volgend jaar in de nationale wetgeving van de lidstaten moet zijn verwerkt, voldoende mogelijkheden biedt om excessen tegen te gaan.

De Amerikaanse overheid heeft daarentegen het ontstaan van internet met tolstrook geblokkeerd. ISP's moeten al het verkeer op gelijke manier behandelen op straffe van juridische stappen bij misbruik. Volgens Vaizey is de situatie in de Verenigde Staten anders omdat daar de mogelijkheden om bij onvrede met het aanbod naar een andere provider over te stappen, beperkt zijn.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in