Beheer

IT beheer

Bring Your Own Device raakt al weer passé

17 juli 2015
De trend bij bedrijven om werknemers te stimuleren hun zelfgekochte apparatuur in te zetten voor zakelijke doeleinden, is gekeerd.

Die conclusie valt te trekken uit een onderzoek van CompTIA onder 375 Amerikaanse IT-professionals werkzaam in verschillende branches. Van de respondenten zegt 53 procent dat BYOD in hun bedrijf verboden is. In 2013 lag dat percentage in een vergelijkbaar onderzoek nog op 34 procent, meldt Computerworld 

Een verbod betekent in dit geval dat bedrijven niet toestaan dat werknemers hun eigen apparatuur inzetten voor zakelijke toepassingen en dat de werkgever apparatuur als smartphones en tablets, ter beschikking stelt aan werknemers die deze vanuit hun functie nodig hebben.

BYOD nog niet dood

Uit het onderzoek blijkt verder dat slechts 7 procent van de ondervraagden aangeeft dat hun bedrijf een volledig BYOD-beleid hanteert. 40 procent spreekt van een gedeeltelijk BYOD-beleid waarbij in het bedrijf een mix van eigen en van door de werkgever beschikbare apparatuur wordt gebruikt om de bedrijfssystemen te benaderen.
Volgens de onderzoekers is het niet zo dat BYOD helemaal dood is, maar er is een duidelijke afname van de inzet van BYOD als bedrijfsbeleid. "5 jaar geleden zagen veel organisaties in BYOD een manier om kosten te besparen, maar dat is over het algemeen niet het geval", zegt Tim Herbert senior vice-president research en marketing intelligence van CompTIA tegen Computerworld. CompTIA is een nonprofit brancheorganisatie.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.