Beheer

Infrastructuur
supercomputer

Bright scoort EU-subsidie voor Beyond HPC-project

Softwareontwikkelaar Bright Computing krijgt 1,5 miljoen euro EU-subsidie voor zijn Bright Beyond HPC project.

18 februari 2016

Softwareontwikkelaar Bright Computing krijgt 1,5 miljoen euro EU-subsidie voor zijn Bright Beyond HPC project.

Het Bright Beyond HPC project beoogt de ontwikkeling van een geïntegreerde interface voor het beheer van compterclusters die voor Big Data en cloud-toepassingen worden ingezet. Bright heeft al een vergelijkbare oplossing voor High Performance Computing (HPC) clusters. Waar computers in een big data cluster nu vaak nog één voor één of met behulp van allerhande toolkits onderhouden moeten worden, moet dat straks gelijktijdig via één platform mogelijk worden.
Als voorbeeld noemt het bedrijf dat bepaalde servers in een computercluster meer processorkracht nodig hebben. Dan moet de IT-beheerder deze computers afzonderlijk via verschillende tools beheren en de load verdelen. Met de Bright Cluster Manager is dit mogelijk via één geïntegreerde interface. Via een dashboard ziet de beheerder zowel de status van het cluster als geheel als de status van individuele servers. Vooral voor organisaties die veel computerclusters in gebruik hebben, zoals datacenters, kennisinstellingen, overheden en grote bedrijven, zou dit een enorme verbetering opleveren. Een gezichtspunt dat kennelijk door de Europese Commissie wordt gedeeld. Want Bright's subsidieaanvraag voor fase 2 van het Open Disruptive Innovation (ODI)-onderdeel van het Europese SME-instrument werd gehonoreerd. Bright is daarmee de tweede organisatie die een subsidie binnen het ODI-onderdeel in de wacht weet te slepen. De concurrentie binnen dit onderdeel van het Horizon 2020-subsidieprogramma was, met een slagingspercentage onder de 2 procent, fors te noemen.
Bright Computing wil de subsidie gebruiken om hun innovatie verder te ontwikkelen en naar de markt te brengen. Bij het aanvragen van de subsidie is Bright Computing ondersteund door PNO Consultants.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.