Innovatie & Strategie

Zakelijke software
breakout rooms Teams

Breakout rooms verfijnd in Teams

Organisatie kan worden gedelegeerd.

Breakout Rooms MS Teams © Microsoft
24 augustus 2021

Organisatie kan worden gedelegeerd.

De breakoutroom-faciliteit is waar de aanbieders van videovergaderplatformen nu hun onderscheidend vermogen lijken te willen behalen. Microsoft zet een nieuwe stap door de controle over breakout rooms in handen te geven van een van de aanwezigen in die subgroepjes.

Microsoft voegde vorig jaar december al aan Teams de mogelijkheid toe een vergadering op te splitsen in groepjes voor bijvoorbeeld een brainstormsessie. Na een bepaalde tijd kunnen die dan weer samenkomen in de centrale bijeenkomst. Deze breakoutroom-faciliteit was al veel langer aanwezig in het aanbod van concurrent Zoom.

Tot nog toe bleef het opzetten van breakoutrooms en de controle daarover bij Teams in handen van degene die als organisator de hoofdvergadering had opgezet. Dat was minder handig, want de organisator heeft tegelijk zijn aandacht bij de deelname in een eigen subgroepje. 

Nu krijgt de organisator een extra knop waarmee in elk subgroepje een 'manager' kan worden aangewezen die de controle over het subgroepje krijgt. Deze kan bijvoorbeeld zelf ook weer nieuwe subgroepjes maken en mensen toewijzen aan specifieke groepjes en andere instellingen wijzigen.

Eind dit jaar meer toevoegingen

OnMSFT ontdekte de komst van deze nieuwe eigenschappen in een bericht in Microsoft 365 Admin Center. Inmiddels is duidelijk dat deze nieuwe eigenschappen in september beschikbaar komen voor iedereen die Teams gebruikt.

ZDNet vond op de 'roadmap'-pagina van Microsoft dat in november Teams nog een aanvulling krijgt in de vorm van een nieuwe zoekmachine. Met de inzet van kunstmatige intelligentie moet deze pagina het makkelijker maken berichten, mensen, antwoorden en bestanden te vinden die relevant zijn voor de deelnemers aan een Team.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.