Loopbaan

Carriere
vrouwen

Bootcamp webdevelopment populair onder vrouwen

1 juli 2015
Deze zomer vindt de eerste Development Bootcamp voor webontwikkelaars plaats in Amsterdam. Tot nu toe is maar liefst de helft van de aanmeldingen vrouw.

De bootcamp is een intensieve opleiding waarin deelnemers basale programmeerkennis opdoen onder begeleiding van enthousiaste programmeurs uit de Amsterdamse tech-scene. De bootcamp vindt deze zomer voor het eerst plaats in West-Europa. In de Verenigde Staten zie je al langer soortgelijke programma’s.

Zonder voorkennis

De organisatie meldt dat het beeld dat webdevelopment echt iets is voor mannen, vaak ook nog nerds, aan het veranderen is. “Wellicht verklaart de opzet de populariteit onder vrouwen”, zegt Wouter de Vos van initiatiefnemer Codaisseur. De opleiding is volgens hem zeer laagdrempelig, waardoor deelnemers zonder veel voorkennis kunnen beginnen. De Vos ziet de diversiteit ook op een andere manier terug in de aanmeldingen: qua beroep variëren de deelnemers van projectmanagers tot accountmanagers, communicatiespecialisten en online marketeers. “Het lijkt erop dat veel van onze deelnemers in hun werk te maken hebben met developers en er nu zelf meer van willen weten of het zelf kunnen”, vertelt de Vos.

15 procent korting

Codaisseur hoopt met de Development Bootcamp te kunnen voorzien in de steeds groter wordende vraag naar bekwame developers. “Daarnaast hopen we dat het beroep developer populairder wordt onder vrouwen, ik heb gelukkig laatst voor het eerste een vrouwelijke developer aangenomen.” Neelie Kroes noemt het ‘een fantastisch initiatief’.

De bootcamp vindt plaats van 12-18 juli en wordt ondersteund door verschillende techbedrijven en communities, de Gemeente Amsterdam en de UvA. Abonnees van AutomatiseringGids die zich aan willen melden krijgen 15 procent korting. Aanmelden kan hier.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.