Overslaan en naar de inhoud gaan

Blu-ray spelers Samsung onklaar door probleem met software of certificaat

Samsung heeft een groot probleem met zijn blu-rayspelers. Het lijkt zich niet te beperken tot specifieke modellen maar uit zich in verschillende vormen.
Samsung-blu-ray-player-bd-j6300
© Samsung
Samsung

Vele duizenden bezitters van een Samsung blu-rayspeler hebben sinds vrijdag geklaagd over de plotselinge uitval van hun apparatuur, meldt ZDNet. De klachten op Samsungs eigen fora tot Twitter en Reddit variëren van een reboot-loop na het aanzetten van het apparaat tot het maken van rare brommende geluiden of niet meer reageren op het indrukken van toetsen.

De problemen lijken zich voor te doen in veel, zo niet alle apparatuur waar een blu-ray speler in verwerkt zit, dus van losse spelers tot Home Theater en Home Cinema sets. Het is nog onduidelijk wat het probleem precies veroorzaakt. Samsung heeft in het weekend niet gereageerd met een verklaring.

Verlopen certificaat

Sommige gebruikers suggereren dat een recente firmware-update het probleem kan zijn. Dat lijkt echter niet het geval omdat Samsung updates niet geforceerd uitrolt naar grote aantallen apparaten op een vrijdagmiddag. Aannemelijker is het dat het te amken heeft met een verlopen SSL-certificaat, waardoor de spelers geen contact meer kunnen maken met de Samsung servers.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in