Overslaan en naar de inhoud gaan

Blindengeleidehond krijgt digitale concurrent

De headset maakt gebruik van een soort navigatie-app op de smartphone van de gebruiker. Deze moet dan wel onder Microsofts eigen besturingssysteem Windows Phone draaien. De aangeboden informatie is afgestemd op de behoeften van voetgangers en primair bedoeld om het gebrek aan visuele oriëntatie enigszins te compenseren. Het systeem oriënteert zich behalve op GPS en geannoteerde kaarten ook op digitale radiobakens op onder meer bushaltes
hond op kantoor
© CC-BY-2.0 - Flickr
CC-BY-2.0 - Flickr

Geluidsoverdracht via bot

Een door geraadpleegde deskundige van de Britse geleidehondenstichting Guide Dogs, schat in dat de oplossingen kan helpen om het dagelijks leven van blinden te verbeteren. Zo'n 180.000 van de 2 miljoen geregistreerde visueel gehandicapten komt nauwelijks de deur uit.

De headset in kwestie is een aangepaste versie van een soortgelijk hulpmiddel dat Microsoft al eerder ontwikkelde voor fietsers. Om te voorkomen dat hij ten koste gaat van belangrijke auditieve input uit de omgeving, geeft het geluid niet door via de normale gehoorgang, maar door contracttransmissie via het bot vlak voor het oor.

Future Cities Catapult rekent met 285.000.000 visueel gehandicapten wereldwijd op een behoorlijke afzetmarkt voor het systeem, dat nog wel in de pilot-fase verkeert.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in