BlackBerry biedt zich te koop aan

12 augustus 2013
BlackBerry onderzoekt 'strategische alternatieven', waaronder een mogelijke verkoop of samenwerking met een andere partij. Dat maakte het bestuur van de onderneming bekend.

De bestuurders benadrukken dat het onderzoek niet automatisch betekent dat het daadwerkelijk tot een transactie komt. Persbureau Reuters stelde vorige week vrijdag al op gezag van ingewijden dat Blackberry aanstuurt op een vertrek van de beurs.

Overspoeld door concurrentie

BlackBerry maakte enkele jaren geleden zeer populaire smartphones maar heeft sindsdien veel van zijn glans verloren. Het bedrijf hield lang vast aan zijn eigen concept, toestellen met volledige toetsenbordjes. Consumenten omarmden intussen telefoons met aanraakschermen, zoals die van marktleiders Samsung en Apple.

Beurswaarde is gekelderd

De beurswaarde van BlackBerry is in 5 jaar tijd gekelderd van 84 miljard naar minder dan 5 miljard dollar (circa 3,6 miljard euro). Toch staat het bedrijf er naar eigen zeggen financieel gezien sterk voor. Zonder morrende beleggers krijgt het mogelijk meer ruimte voor een radicale koerswijziging en de daarvoor benodigde investeringen.

Grootaandeelhouder Fairfax Financial heeft geen plannen om zijn belang te verkopen. Directeur Prem Watsa van de investeringsmaatschappij zei dat hij het bedrijf blijft steunen. Om eventuele belangenverstrengeling voor te zijn, geeft hij zijn zetel in het bestuur van BlackBerry op.Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.