Innovatie & Strategie

Branche
Black Hat Asia

Black Hat stelt Aziatische conferentie uit wegens nieuw coronavirus

Black Hat nieuwste in reeks geschrapte IT-conferentie.

14 februari 2020

Black Hat nieuwste in reeks geschrapte IT-conferentie.

Na het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona heeft ook Black Hat besloten zijn conferentie af te lassen. De organisatoren van de Aziatische editie van de security-conferentie, die tussen 31 maart en 3 april in Singapore moest plaatsvinden, hebben zorgen over het nieuwe coronavirus, dat de naam Covid-19 draagt. De conferentie wordt nu verplaatst naar de herfst. 

Black Hat maakte zijn beslissing bekend via de website van de Aziatische editie van de conferentie. "We begrijpen het ongemak dat dit kan veroorzaken en nemen direct contact op met iedereen die gepland waren om aanwezig te zijn", aldus Black Hat in de aankondiging. Ook zegt de organisatie druk te zijn met het plannen van een conferentie voor deze herfst. "We hopen dat jullie daar bij kunnen zijn en melden de nieuwe data voor de conferentie zo snel mogelijk."

Meerdere IT-conferenties uitgesteld

Eerder deze week liet de organisatie achter MWC, de GSMA, weten dat de telecombijeenkomst geschrapt wordt. Ook bij deze beurs spelen zorgen rond Covid-19. Als gevolg daarvan trokken meerdere deelnemers aan de beurs zich terug. Hoewel de GSMA die afzeggingen niet als reden noemt, spreekt het wel over "de wereldwijde bezorgdheid over de uitbraak van het [nieuwe] corona-virus, reiszorgen, en andere omstandigheden".

ZDNet meldt dat ook Cisco Live Melbourne afgelast is als gevolg van Covid-19. Deze beurs, opgezet door fabrikant van netwerkapparatuur Cisco, moest in de eerste week van maart plaatsvinden in de Australische stad Melbourne. Cisco zegt "sterk" te geloven dat dit de juiste beslissing is "onder de huidige omstandigheden". 

DEF CON China liet eind januari al weten zijn conferentie uit te stellen. Deze beurs moest tussen 17 en 19 april plaatsvinden, maar dat gaat dus niet door. Mensen die kaartjes hadden gekocht, kunnen hun geld terug krijgen of het kaartje houden voor een latere datum. Wanneer DEF CON China wel plaatsvindt, is nog onbekend. 

Lees meer over
1
Reacties
Ruud Schmeitz 16 februari 2020 16:34

"De conferentie wordt nu verplaatst naar de helft."
Maar goed dat ze het niet naar een kwart of een tiende verplaatsen .
:-)

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.