Innovatie & Strategie

Wetenschap

Bitcoin 2.0 leidt naar Internet of Money

22 februari 2015
Uit een toekomstverkenning van SogetiLabs komt naar voren dat er niet alleen een Internet of Things (IoT) aankomt maar ook een Internet of Money (IoM). Dat netwerk wordt mogelijk gemaakt door een volgende versie van de Bitcoin.

"We noemen het Bitcoin 2.0, en dat luidt meteen het eind van het 'domme geld' in. Geld wordt slim, het wordt programmeerbaar", aldus de onderzoekers van SogetiLabs.

Veel API's

Bitcoin s een valuta die geheel is geïntegreerd met de computerwereld. "Er hangt een set protocols omheen die aangestuurd kan worden langs digitale weg. In de API's zitten strenge beveiligingsmechanismen en je kan dat voor veel meer dingen gebruiken dan alleen het doen van betalingen", aldus de onderzoekers.

Veilig stemmen

Het zou zelfs mogelijk zijn om met het ecosysteem van de Bitcoin een veilige stemming per internet te houden. Of je zou bitcoins kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot een ruimte of om een auto te starten. De mogelijkheden ijken oneindig, zeker als mensen een op Bitcoin gebaseerde nieuwe valuta gaan ontwikkelen. "Op ons blog geven we nog meer voorbeelden", aldus de onderzoekers.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.